Home / Политика / Илиоски вети изградба на нов кванташки пазар за земјоделски производи

Илиоски вети изградба на нов кванташки пазар за земјоделски производи

Кандидатот за градоначалник на Битола од ВМРО-ДПМНЕ, Зоран Илиоски, на денешниот празник меѓу своите сограѓани потенцираше  дека негов приоритет е подобрување на животот на граѓаните, па најави значаен проект од новата програма со која ја бара довербата на претстојните локални избори.
-Овој проект е важен не само за општина Битола, туку и за приградските населби. Тоа е дислокација на сточниот пазар и изградба на нов кванташки пазар за земјоделски производи. На тој начин, за дел од граѓаните кои живеат околу досегашниот сточен пазар тој дел ќе се пренамени и ќе се овозможи полесен пристап до тој пазар со домашните животни кои од селата се носат на пазарот. Исто така се отвора можност за размена на кванташкиот пазар за земјоделските производи кои нашите сограѓани ги произведуваат, рече Илиоски.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

error: Content is protected !!