Don't Miss
Home / Uncategorized / Ликвидација за Трикотажата Пелистер

Ликвидација за Трикотажата Пелистер

Една од најстарите текстилни фабрики  во Битола, Трикотажата Пелистер, која пред две години се извлече од стечајната постапка, сепак не успеа да преживее.

Трикотажата Пелистер оди во ликвидација.

Доверителите не се согласија да прекине стечајната постпка за Трикотажата и побараа преку продажба на фабриката да си наплатат дел од побарувањата.

Инаку на барање на Трикотажата минатата година беа исфрлени машините од погоните на фабриката. А за насилното исфрлање на машините Трикотажата треба(ше) да плати над 70.000 евра.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*