Home / Uncategorized / Металец заминува во стечај?!

Металец заминува во стечај?!

Иако засега нема официјална потврда за тоа, сепак од добро информирани извори порталот на Битолски весник дознава дека една од најстарите фабрики во Битола, за производство на шпорети Металец заминува во стечај.

Со оглед на тоа што Металец е приватна фирма во која најголем дел од капиталеот е на еден од сопстевениците, засега не се познати причините поради што Металец заминува во стечај.

Но како што дознава Битолски весник Металец заминува во стечај за да подоцна предложи план з ареорганизација и да се спои со фирмата за производство на пелети АБЦ Дојчиновски.

Како и да е стечајот на Металец и тоа сега кога се многу барани печките за пелети е само уште една потврда дека во Битола стопанството се наоѓа во тешка состојба.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*