Don't Miss
Home / Tag Archives: стечај

Tag Archives: стечај

Металец заминува во стечај?!

Иако засега нема официјална потврда за тоа, сепак од добро информирани извори порталот на Битолски весник дознава дека една од најстарите фабрики во Битола, за производство на шпорети Металец заминува во стечај. Со оглед на тоа што Металец е приватна ...

Read More »

“Интерворкс“ ја купи зградата на ТВ “Орбис“!

                                               Нов сопственик на зградата на ТВ “ Орбис “ е фирмата Интерворкс.           Оваа фирма, чие седиште во САД, а во Битола во населбата Карпош, која се занимава со ИТ компјутeрска технологија деновиве ја купи зградата на ...

Read More »

Повлечен предлогот за стечај на ЗК Пелагонија

ЗК Пелагонија се спаси од стечај. Деновиве доверителот кој го поднесе предлогот за поведување на стечајна постапка за ЗК Пелагонија, го повлекол предлогот за стечај на Комбинатот. До повлекување на предлогот дошло откако претходно ЗК Пелагонија го исплатил долгот кон ...

Read More »

Имотот на ТВ “Орбис” се продава на парче

                                       Целокупниот имот на ТВ “ Орбис” која се наоѓа во стечај се продава на парче.           По неуспешните две продажби на целиот движен имот на ТВ “ Орбис”, денеска е објавена третата аукција за продажба на целокупниот движен ...

Read More »

И Пиланата на ТВ Орбис на барабан

Покрај тоа што по покренувањето на стечајната постапка Шпаркасе банка ја продава зградата на ТВ Орбис, која е проценета на 1 милион евра, деновиве  стечајниот управник на Орбис на продажба ја даде и Пиланата на телевизијата во село Крклино. ТВ ...

Read More »

ТВ Орбис дефинитивно ја снема од етерот

По згаснувањето на ТВ Мега Битола остана уште без една локална телевизија. Од вчера  во етерот дефинитово ја снема и ТВ Орбис, против која е поведена стечајна постапка,а на која неодамна АВМУ му ја одзеде дозволата. Инаку покрај згаснувањето на ...

Read More »

Трикотажата Пелистер повторно во стечај

По речиси цел век работење уште една текстилна битолска фабрика заминува во историјата. Откако пред две години го преживеа стечајот и кога многумина ѝ предвидуваа натамошно успешно работење, трикотажата „Пелистер“ пред извесно време повторно замина во стечај. Доколку од страна ...

Read More »

Трикотажата Пелистер повторно во стечај

Трикотажата Пелистер повторо заминува во стечај. Планот за реорганзиација на најстарата текстилна фабрика во Битола не успеа, па така таа повторно заминува во стечај. За стечаен управник на битолската Трикотажа стечајниот судија го именува Владо Талевски Имено Трикотажата Пелистер пред ...

Read More »

Свиларницата “Илинден“ уште еден сведок на нашата трагична транзиција

Некогаш важеше не само за најмодерна, туку и финансиски најдобрата битолска текстилна  компанија, во која работниците имаа најдобри  и највисоки плати и огромни бенефиции, кои покрај редовните месечни плати, по правило, речиси секоја втора недела, добиваа разлика во плата. Позитивното ...

Read More »

Фабриката за шеќер во стечај!?

Горчлива вест за вработените во најслатката фабрика во Битола, фабриката за шеќер “4 Ноември “. Имено, по барање на сопственикот на мнозинскиот пакет акции на Фабриката, бугарскиот газда, денеска во Основниот суд во Битола е побарано врз оваа фабрика да ...

Read More »