Home / Uncategorized / Нов асфалт на влезот за Битола од Прилеп

Нов асфалт на влезот за Битола од Прилеп

Од утре ќе почнат активностите за асфалтирање на патот од кај клучката кај Крклино до бензиската пумпа Ќ “Лук оил“ Од Одделението за комунални дејности и уредување на градежното земјиште во Општина Битола информираат дека  согласно Програмата за уредување на градежно земјиште на општина Битола и Програмата за рехабилитација на регионални патишта на ЈП за државни патишта на Македонија за 2018 година, ЈП „Македонија пат“ од утре, 28 март, почнува со реализација на проектот „Надградба и поправка на коловоз на патен правец Р1101 – клучка Крклино влез во Битола“, како и изградба на атмосферска канализација од страна на КЈП Нискоградба – Битола.Се работи за потегот кај Бензинската пумпа Лукоил до игралиштето во Горно Оризари.

За време на градежните активности, сообраќајот ќе се одвива согласно утврдениот режим на сообраќај од страна на изведувачот, стои во соопштението од Општина Битола

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

error: Content is protected !!