Home / Uncategorized / “Рекет“ прва точка на дневниот ред на ЦО вечерва

“Рекет“ прва точка на дневниот ред на ЦО вечерва

Премиерот Зоран Заев изјави дека вечерва ќе разговараат за актуелните случувања.

Ако истрагата покаже дали има опфат на политичари тој ќе побара нивно политичко дистанцирање.

– Прва точка од дневниот ред ќе бидат актуелните политички случувања. Додека одговорност утврдуваат истражните органи, за секој што се огрешил пред законот ќе бараме политичко оградување од него. Мора да работиме на враќање на довербата во правото – рече Заев.

СДСМ вечерва ќе избира и потпретседатели на партијата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

error: Content is protected !!