Don't Miss
Home / Македонија / Судењето за Грујевски и Бошкоски во Солун е одложено за 1 декември

Судењето за Грујевски и Бошкоски во Солун е одложено за 1 декември

Судењето на Горан Грујевски и Никола Бошкоски во Солун е одложено за 1 декември.

Грчкиот суд денеска требаше да им суди за поседувањето фалсификувани пасоши со кои престојувале во Грција.

Ова е второ одложување на судењето бидејќи не е обезбеден преведувач од грчки на македонски јазик.

Двајцата ексразузнавачи минатата недела беа уаспени од Интерпол во Солун кога полицијата увидела дека имаат лажни пасоши.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*