Home / Градска хроника / ТВ” Мега “ стартуваше со пробна работа

ТВ” Мега “ стартуваше со пробна работа

Новата регионална телевизија, која според информации на порталот на Битолски весник ќе се вика “ Мега “ денеска и (не)официјално излезе на терен и почна со ( снимање) работа.
Засега не е познато кој се новинарски и технички кадар ќе биде ангажиран во ТВ “ Мега “ но според некои информации телевизијата по “ обуката “ со редовна програма ќе стартува по два месеци.
Инаку ТВ “ Мега “ има седиште во битолската касарна, а засега единствено што се знае е тоа дека главен кадровик во телевизијата е познатиот битолски композитор Миодраг Нечак – Микс.

 

Б.В.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

error: Content is protected !!