Home / Uncategorized / Тврдокорни со последен апел до ВМРО да ја спаси Македонија

Тврдокорни со последен апел до ВМРО да ја спаси Македонија

Здружението „Тврдокорни“ вечерва одржува протест против, како што велат, двојазичност и албанизација на Македонија. Протестот започна пред седиштето на ВМРО-ДПМНЕ, а планирано е да заврши пред Собранието.

Горан Неделковски од „Тврдокорни“ во својот говор пред ВМРО-ДПМНЕ дека оваа партија сега има последна шанса да ја „спаси“ Македонија.

Според Неделковски, ВМРО-ДПМНЕ го загубила епитетот ВМРО и не го заслужува тоа име.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*