Home / Uncategorized / Утрово Битола најзагаден град во Европа

Утрово Битола најзагаден град во Европа

И утрово во Македонија е регистрирана екстремна загаденост со високи концентрации на штетните ПМ10 честички.
Мерењата во 9 часот утринава, покажаа дека Битола е најзагедниот град во Европа со најмногу ПМ10 честички.
Од останатите земји во регионот, зад Македонија по загаденост е Босна и Херцеговина, а од тамошните градови Тузла.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*