Home / Uncategorized / Во парламентот стигнаа барањата за одземање на имунитетот

Во парламентот стигнаа барањата за одземање на имунитетот

Во Собранието   стигнаа барањата за одземање на имунитетот, но се чека претседателот на Собранието Талат Џафери,кој е во шведк да ги препрати до мандатно имунитетната комисија.

Во денешната акција на полицијата по наредба на обвинителството, меѓу 36-мината приведени и повикани на распит во Кривичниот суд поради основани сомненија за тероризам на 27 април, има и пратеници. На распит во Судот утринава беше донесен Крсто Мукоски, a приведена беше и Жаклина Пешевска. Со истрагата се опфатени уште тројца пратеници.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*