Home / Економија / ЗК Пелагонија го купи Здравје Радово

ЗК Пелагонија го купи Здравје Радово

Според инфорнции на порталот на Битолски весник ЗК Пелагонја ке го купи Здравје Радово Идниот месец собранието на акционери на ЗК Пелагонија АД Битола треба да го одобри купувањето на млекарата Здравје од Радово општина Босилово.

ЗК Пелагонија АД Битола сака целосно да ја откупи ова млекара по цена од 12,6 милиони евра и тоа од Бетон Штип кој поседува удел од 49 проценти од главнината на Здравје Радово, од Орка Холдинг кој има удел од 34 проценти и од Цветан Панделески кој поседува 17 процентен удел

Штипски Бетон треба да добие 6, 2 милиони евра до крајот на 2018 година. Орка Холдинг за четири години треба да добие од продажбата 4,3 милиони евра додека Цветан Панделески 2,1 милион евра пишува порталот Емагазин.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

error: Content is protected !!