Home / Uncategorized (page 290)

Uncategorized

Засилени превентивни мерки во училиштата против жолтицата

Засилени превентивни мерки против жолтицата ќе бидат преземени во градинките и училиштата на почетокот на новата учебна година Првиот училишен ден ќе започне со час за миење на рацете, предавања за личната хигиена, за начинот на пренесување на заразната жолтица, ...

Read More »

Одбележан Денот на рударите во РЕК “Битола”

Денот на македонските рудари денеска традиционално беше одбележан во рудникот РЕК „Битола”. Во оваа прилика беше нагласена клучната улога на рударите при процесот на производство на електрична енергија и постигнатите резултати во периодот помеѓу двата празници. На одбележувањето на Денот ...

Read More »

Лекарка одбила да прегледа пациент

Во Клиничката болница во Битола се случи нов скандал. Според јавувања на нашите читатели, лекарка во Болницата одбила да прегледа пациент наводно затоа што не била обучена да прегледува со магнетната резонанца. Иако, пациентот имал навреме платено за прегледот, кога ...

Read More »

БИТОЛСКИ ВЕСНИК ВО СЕКОЕ БИТОЛСКО ДОМАЌИНСТВО

Од 1 септември, Битолски весник стартува со голема акција за претплата на Весникот. Битолски весник стартува со амбициозен план за претплата на 5.000 битолчани на весникот. За сите оние кои до 30 септември ќе се претплатат на Битолски весник, Битолски ...

Read More »

СТАРТУВА ПОРТАЛОТ НА БИТОЛСКИ ВЕСНИК

Со техничка поддршка на “Нова солушнс”, најдобрата интернет маркетинг компанија, деновиве, стартуваше порталот на Битолски весник. Од денеска Битолски весник читателите можат да го читаат и на своите компјутери. Текстовите на порталот на Битолски весник, покрај читателите во нашиот град ...

Read More »

Петмина кандидати во трката за локалан лидер на ВМРО- ДПМНЕ

Во трката за локален лидер на Општинскиот комитет на ВМРО- ДПМНЕ останаа само уште петмина кандидати. Според информации на порталот на Битолски весник тие се: советникот Пеце Милевски, директорот на Гимназијата “ Јосип Броз Тито “ Кире Печалев, портпаролот на ...

Read More »

Трка на штикли на Широк Сокак

Ана Јанкуловска од Битола е победничка на традиционалната ноќна трка на штикли, која доцна синоќа се одржа на Широк Сокак. На годинашаната трка, која ја организира Младинскиот културен центар од Битола и која се одржа во рамките на Битолското културно ...

Read More »

Долга дебата во Советот за продажбата на ФК Пелистер

Советниците на Советот на општината Битола денеска водеа долга и остра дебата за продажбата на фудбалскиот клуб Пелистер. Неколку часа советниците на Битола дебатираа(т) за тоа дали треба да му дадат “ амин “ на градоначалникот Владимир Талески да преговара ...

Read More »