Home / Uncategorized / Миленко Неделковски:Не се чуствувам виновен

Миленко Неделковски:Не се чуствувам виновен

Не се чувствувам виновен“. Вака на денешното судско рочиште се изјасни водителот Миленко Неделковски на кој му се суди за ширење на говор на омраза.

Тој кривично се гони за ширење расистички и ксенофобичен материјал, во врска со неговиот коментар на социјалната мрежа Фејсбук каде се ситеше на пожарите во Aтика, Грција.

Обвинителот изведе неколку материјални докази, односно написи од медиуми, а еден доказ кој е видео материјал ќе се гледа на наредното рочиште, бидејќи во моментот во судница нема техничка можност.

Адвокатот на Неделковски побара наредното судско рочиште да се снима аудио и визуелно.

Против Неделковски е поднесен обвинителен предлог и му се заканува казна затвор од една до пет години.

Фејсбук статусот поради кој е му е поднесено обвинението, предизвика осуда во јавноста поради неговата нечовечност и немање емпатија за жртвите во Атика.

Наредното рочиште е закажано за 22 февруари.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*