Home / Uncategorized / Дали Мијалков му откажа послушност на Груевски

Дали Мијалков му откажа послушност на Груевски

Што се крие зад оставката на Мијалков, која му претходеше на седницата на Централниот комитет. Ова прашање се погласно си го поставуваат членовите на ВМРО ДПМНЕ.

„Извршен во овој момент има драматичен состанок! Оставки и повлекувања од сите нивоа, напиша еден од најголемите мегафони на ВМРО ДПМНЕ Миленко Неделковски.

 И на социјалните мрежи се шпекулира дека оставката на Мијалков била претходница за вечерашниот Централен комитет на кој наводно и другите членови од ИО на ВМРО-ДПМНЕ се очекува да поднесат оставки и да го изолираат лидерот Никола Груевски кој не прифаќал со реформите тој да биде сменет од челната позиција.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*