Home / Uncategorized / Најавени две независни кандидатури за градоначалник

Најавени две независни кандидатури за градоначалник

Трката за градоначалник на Битола веќе почна. Покрај тоа што партиите ги евидентираат своите кандидати се кројат листите и на независните кандидати.

Досега двајца битолчани ја најавија своја трка за градоначалничката функција.

Тоа се екс советникот во Советот на Битола во претходниот состав Кирче Ташков, како и познатиот битолски холивудски артист Јорго Огненовски.

Ташков и Огненовски ни ја потврдија својата намера да се кандидираат за градоначалници и тие од понеделник најавија дека ќе собираат потписи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*