Home / Uncategorized / Наташа Петровска претседател на Советот за развој на Пелагонискиот регион
Ќе ја оправдам довербата на битолчани

Наташа Петровска претседател на Советот за развој на Пелагонискиот регион

Градоначалничката на Битола, Наташа  Петровска е новиот претседател на Пелагонискиот плански регион.

Ваква одлука денеска донесоа новите градоначалници од деветте општини на Пелагонискиот плански регион, кои  денеска во општината Битола  ја одржаа првата конститутивна седница на Советот за развој на Пелагонискиот плански регион.

Наташа Петровска на челната позиција на Пелагонискиот плански регион доаѓа на местото на сега веке екс градоначалникот на Ресен, Ѓоко Стрезовски.

Автор М.М.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*