Home / Спорт / Општината го купува ФК Пелистер!

Општината го купува ФК Пелистер!

Нов сопственик на доминантниот пакет акции на ФК Пелистер ке биде Општината Битола, дознава порталот на Битолски весник.

Оваа одлука треба да биде донесена на следната седница на Советот која ке  се одржи на 19 јули.

Според началниот договор договорено било сегашните акционери да ги продадат пакетот акции и дефинитивно да го напуштат Пелистер

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*