Home / Uncategorized / Поставена табла во Владата со име Севрена Република Македонија

Поставена табла во Владата со име Севрена Република Македонија

Владата вечерва ја постави плочата со новото име Република Северна Македонија пред влезот на зградата.

Името „Влада на Република Северна Македонија“ е преведено на три јазици, на македонски, албански и англиски.

Таблата со новото уставно име е поставена еден ден пред посетата на грчкиот премиер Алексис Ципрас, прв грчки премиер кој доаѓа во официјална посета на државата од осамостојувањето.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*