Home / Tag Archives: пруга

Tag Archives: пруга

Пругата Битола-Лерин “влезе “ во колосек

По речиси две години застој и прекин на работите во понеделникот министерот за транспорт и врски, Горан Сугарески, заедно со градоначалничката на  Битола, Наташа Петровска го најавија скорешното завршување на желелзничката пруга Битола- Лерин. Тие деновиве извршија увид на градежните ...

Read More »

Ќе ја изградиме пругата за Грција

“Ветено а неисполнето” стана синоним за долгогодишното владеење на ДПМНЕ. Се што ветија не исполнија, а тоа што го реализираа заврши со многубројни финансиски малверзации. Во сите изборни циклуси,почнувајќи од 2009-та година, главно ветување на ДПМНЕ и Талески беше реконструкција ...

Read More »

Зоран Стојчевски:Решенија за бројни инфраструктурни проблеми

Тука сме на улица „Солунска“ која што води кон градско поле каде што граѓаните кои што живеат во овој дел од градот Битола маки мачат од отворениот канал кој што се наоѓа во непосредна близина на нивните куќи и целокупното ...

Read More »

Министерот Сугаревски:Ќе продолжи изградбата на пругата Битола – Кременица

– Работевме на обезбедување средства за изградба на пругата од Битола до Кременица. Договорот со новиот подизведувач очекуваме да биде потпишан овој месец, рече Сугарески, додавајќи дека во делот на железницата Владата го решила и проблемот со намалените плати на ...

Read More »

Со пари од ЕУ ќе се гради пруга за Бугарија

Македонија доби грант од 70 милиони евра на Самитот во Трст од Европската унија за изградба на пругата кон Бугарија. Целата сума за земјите од Западен Балкан за инфраструктурен развој изнесуваше 194 милиони евра, а 40 проценти од овој износ ...

Read More »

Подизведувачите на пругата со Грција на спореден колосек

Градежните работи на железничката пруга Битола – Лерин, кои во изминатиот период откако беше одобрен овој меѓународен проект од страна на ЕУ за железничко поврзување на Битола со Грција, повторно се прекинати. За разлика од битолчани, кои во сите изминати ...

Read More »