Home / Tag Archives: совет (page 3)

Tag Archives: совет

Наумче Смилевски од СДСМ претседател на Советот на општина Новаци

Денеска се одржа првата конститутивната седница на Советот на општина Новаци со која претседаваше најстариот избран советник Слободе Ристевски. Советот на Општина Новаци најпрво состави верификациона комисија, потоа се направи верификација на мандатите на членовите на Советот кои согласно дневниот ...

Read More »

Општина Карпош доби нов Совет

Денеска, во конференциската сала на  Спортско рекреативниот Центар „ Борис Трајковски“, се одржа првата ( конститутивна) седница на Советот на Општина Карпош.  На оваа седница Комисијата за прашања на верификација, мандатни прашања, избори и именувања, ги верифицираше мандатите на новоизбраните ...

Read More »

Валентин Груевски нов претседател на Советот на Битола

Валентин Груевски,  од ЛДП, носителот на листата на Коалицијата на СДСМ “ Живот за сите “  е избран за претседател на Советот на Општината Битола. На предлог на мандатно имунитетската комисија Валентин Груев ски беше избран со 20 гласови за ...

Read More »

В среда конститутивна седница на новиот Совет

В среда,на 25 октомври ќе се одржи конститутивната седница на новиот Градски совет. На седницата се очекува да биде избран и претседателот на Советот. Среда, пред седницата на Советот треба да се изврши и примопредавање на кабинетот на градоначалникот. Дали ...

Read More »

Покрај поразот не ги “признаваат“ ни своите мандати

Старите рекле. Вистинските луѓе се познаваат и во поразите. Откако ВМРО ДПМНЕ не најде храброст и не собра сили да им  ја  честита победата на СДСМ и Коалицијата “ Живот за сите “, денеска и советниците  на советничката листа на ...

Read More »

Доста партиите ни избираат градоначалници

Јас, кандидатот за независен градоначалник Кирчо Ташков, предложен од група избирачи од Општина Битола, роден 1957 година во Битола, вработен во АД ЕЛЕМ, Подружница РЕК Битола. Со моето богато работно искуство, се кандидирам за градоначалник да ги воспоставам реалните благодети ...

Read More »

Советот на општина Новаци ја одржа 69-тата седница

Советот на општина Новаци ја одржа 69-тата седница на која имаше неколку точки на дневен ред. По усвојувањето на записникот за претходната седница се продолжи на разгледување на неколкуте точки кои се најдоа пред советниците на денешната седница. Советниците донесоа ...

Read More »

Седницата на Советот презакажана за понеделник

Седницата на Советот на која требаше да се изгласа Одлуаката за одржување на референдум против Стратегијата на бегалците, која беше закажана за утре, 1 септември, е презакажана за понеделник 4 септември. Од општината нема информации  кои се причините за одлагање ...

Read More »

Петок седница на Советот на општината Битолa

Советот на Општината Битола за петок, на 1 септември ја закажа својата 69-та седница. На седницата според предлог одлуката која им е доставена на советниците, треба да се донесе Одлука за распишување на Референдум во општината Битола,  на кој граѓаните ...

Read More »

Советот на Битола со заклучок:Нема добродојде за мигрантите

По многу расправии, дебати,бројни паузи советниците на мнозинството,на ВМРО ДПМНЕ и Коалицијата “ За подобра Македонија “ во отсуство на опозицијата која ја напушти седницата донесоа заклучок со кој општината Битола остро се спротиставува на изградба на кампови за мигрантите ...

Read More »