Don't Miss
Home / Uncategorized / Владата со широки раце

Владата со широки раце

Професорите кои беа повикани како експерти од Владата на Македонија да дебатираат на јавната расправа за измените на уставните амандмани добиле по 20.000 денари хонорар, потврдија од Владата.

Од таму појаснуваат дека хонорар им е исплатен само на оние кои подготвиле стручни трудови кои требало да бидат презентирани пред јавноста.

– Владата обезбеди хонорар за експертите кои подготвија стручен труд во рамки на јавните дебати. Износот на тој хонорар е 20 илјади денари. На оние на кои им нарачавме да достават експертиза, односно стручен труд. Тие добија хонорар, а не сите учесници – појасни владиниот портпарол Миле Бошњаковски.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*