Home / Uncategorized / Заев: Наредните избори е ги организира техничка влада

Заев: Наредните избори е ги организира техничка влада

Наредните избори ќе ги организира техничка влада. Ова, според премиерот Зоран Заев, е договорено на денешната лидерска средба во Клубот на пратеници. Како што изјави, било прифатено барањето на ВМРО-ДПМНЕ да се направат законски избори кои ќе овозможи сите
наредни парламентарни избори да ги организира влада со формат идентичен на пржинскиот.
Било договорено денеска да заврши лидерската средба.-Како ќе се договориме зависи од сите нас внатре. Се враќаме на прашањето за референдум. Ќе разговараме за референдумското прашање, за карактерот на референдумот и за датумот на одржување – рече Заев.

Според него прифатено е и барањето на ВМРО-ДПМНЕ за финансирање на политичките партии и за Државната изборна комисија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

error: Content is protected !!