Don't Miss
Home / Uncategorized / Иванов го потпиша Законот за амнестија

Иванов го потпиша Законот за амнестија

Законот за амнестија изготвен од Координативно тело за помирување, вчера беше објавен во Службен весник, што подразбира дека претседателот Ѓорге Иванов го потпишал указот за прогласување за овој закон, односно дека веќе тече рокот од пет дена за пријавување на сите обвинети за случувањата во Собранието, од 27 април минатата година.

Секој обвинет има право да поднесе барање за амнестија ако смета дека ги исполнува условите пропишани со законските решенија, по што судот треба да одлучи по предметот. Вкупно 33 лица се обвинети за терористичко загрозување на уставниот поредок на државата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*