Home / Македонија / Македонското знаме избрано за најубаво во светот!

Македонското знаме избрано за најубаво во светот!

Македонското знаме освои најмногу гласови во изборот за најубаво знаме во светот што го спроведе канадскиот весник „Прованс“.

Во трката учествуваа националните обележја на 64 земји, а македонското знаме во финалето го победи британското знаме.

Ова знаме е создадено во 1995 година по потпишувањето на спогодбата со Грција, како замена за симболот на шеснаесеткракото сонце, попознат како Сонцето од Кутлеш.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*