Home / Uncategorized / Почина бебе во Клиничка болница

Почина бебе во Клиничка болница

Во битолската Клиничка болница почина бебенце. Поради компликациите кои с епојавиле поради предвременото порагање за бебето бил организиран транспорт за Скопските клиники, но бебето не стигнало до Скопје.

Според информации на порталот на Битолски весник во транспортирањето на бебето наводно биле направени некои погрешни процедури, бидејки новороденчињата можат да се транспортираат само под одреднеи услови и транспортот може да го вршат за тоа специјализирани екипи.

Подетални инфорамции за овој случај во следниот број на Битолски весник

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*