Home / Uncategorized / Во Новаци над 50% излезност

Во Новаци над 50% излезност

Во Општината Новаци, до овој момент според зборовите на претседателот на Општинската изборна комисија Стевче Стевановски, излезноста е нешто над 50 проценти.

Од 2985 гласачи колку што се запишани во избирачкиот  список, досега на гласање се излезени околу 1484 гласачи.

Изборите се одвиваат во фер и демократска атмосфера. Не се забележани никакви неправилности освен што на  неколкумина не им било дозволено да гласаат бидејќи не биле запишани во избирачкиот список.

 

Б.В.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*