Don't Miss
Home / Македонија / Започна бесплатната летна школа на Сеавус едукативниот и развоен центар

Започна бесплатната летна школа на Сеавус едукативниот и развоен центар

Повеќе од 100 учесници вчера (01.09) присуствуваа на првите предавања од бесплатната летна школа за идните ИТ таленти во земјата во организација на Сеавус едукативен и развоен центар.
На првиот ден од богатата програма, учесниците добија можност на кратко да се запознаат со центарот, неговата работа, програмите кои ги нуди, капацитетот и техничката опременост.
По официјалниот дел и отворањето на летната школа започнаа и предавањата во три области: програмирање, дизајн и мрежи. Предавањата во овие три насоки ги држат реномирани професори и соработници на СЕДЦ.
Во наредните 4 дена, покрај часовите, Сеавус едукативен и развоен центар за посетителите на летната школа подготви и забавен дел како што е кино проекција, средба со претставници од ИТ индустријата, забава.
Летната школа ќе трае се до 05.09, а сите учесници од едукативниот центар ќе добијат и сертификати за посета на школата.
Б.В.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*