Home / Uncategorized / Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ од Битола во хумана акција

Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ од Битола во хумана акција

По повод 20 Ноември, Светскиот ден на детето, Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ од Битола, донираше книги за библиотеката на основното училиште “Елпида Караманди“.

elpida 2

Мотото на акцијата беше “еднаква достапност до книгата на секое дете’. Од училиштето се заблагодарија на овој благороден и хуман потег.

 

Б.В.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*