Home / Uncategorized / Заев: Нема предвремени избори

Заев: Нема предвремени избори

Не е време за избори, туку за работа, порача премиерот Зоран Заев, по состанокот со министерот за финансии Драган Тевдовски. Заев вети дека 2018. ќе биде година на економски прогрес и инвестициi, со очекување за отворање многу работни места и зголемување на БДП, што како краен резултат ќе го почувствуават граѓаните.

На бизнисмените им порача дека Владата ќе биде насочена кон се што може да се поддржи и оти годинава согласно стабилното парламентарно мнозинство ќе се имплементираат важни стратегиски планови.

– Убеден сум дека 2018. година ќе биде кулминација на завршување на политичката криза со економски перформанси што ќе ги почувствуваат граѓаните, рече Заев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*